снимки ПетелВ завод Солвей Соди днес беше открита нова модерна инсталция

...
снимки ПетелВ завод Солвей Соди днес беше открита нова модерна инсталция
Коментари Харесай

Солвей Соди откри официално най-модерната инсталация за сода бикарбонат

снимки " Петел "

В цех Солвей Соди днес беше открита нова съвременна инсталция за произвеждане, пакетиране и предпазване на сода бикарбонат. Тя се дефинира като високо достижение на инжинерната мисъл и на модерните технологии и има потенциал на произвеждане 200 хиляди тона на година.

Продуктът, който ще излиза от инсталацията, е натриев  бикарбонат, който се употребява както за храненето на животни, по този начин и в промишлеността, като да вземем за пример за очистването на димни газове. Церемонията събра доста сътрудници на Солвей Соди, ветерани на содовото произвеждане, представители на локалните и държавните институции и на синдикатите, в това число и президента на КНСБ Пламен Димитров.

Очакваше се за откриването на инсталацията в завода да дойде и президента Румен Радев, само че характерната политическа обстановка в страната направи това невероятно. По тази причина отсъстваха и доста поканени депутати и министри.



Въпреки отсъствието им, изпълнителният шеф Спирос Номикос съобщи, че надълбоко прави оценка съдействието с всички институции, като посочи изключително доста здравото партньорство с Агенцията за вложения. С присъждането на Солвей Соди на документ за вложител клас А реализацията на огромната инвестиция беше значително улеснено, акцентира Номикос.



„ През последните 25 години нашите акционери вложиха 1,6 млрд лв., с цел да създадат този цех образец в промишлеността за калцинирана сода ”, акцентира той. Номикос съобщи също:

„ Живеем повече от две години в доста комплицирани времена. COVID-19  ни засегна толкоз доста, а в този момент войната в Украйна донесе тъга на толкоз хора, само че предизвиква и мощни стопански вреди на бизнеса. Въпреки тези и други провокации, ние продължаваме да имаме вяра в нашето бъдеще. Всъщност продължаваме да градим нашето бъдеще, като влагаме, с цел да можем да осигурим на нашата резистентност и енергийния ни преход.

Уверен съм в това бъдеще, тъй като имаме доста скъпи активи – нашите висококвалифицирани хора и тези на нашите външни реализатори. Имаме поддръжката на акционерите и нашия „ солвей ” метод на работа. Особено съм горделив от тази нова апаратура, в която сме вложили цялото си ноухау и най-хубавите налични технологии. Тя е още един добър образец за това, което можем да реализираме дружно. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР